Снимка: БТА Представители на КНСБ блокираха за кратко Орлов мост в

...
Снимка: БТА Представители на КНСБ блокираха за кратко Орлов мост в
Коментари Харесай

Представители на КНСБ блокираха за кратко Орлов мост

Снимка: БТА 

Представители на КНСБ блокираха за малко Орлов мост в София. Акцията под лилавите флагове на Конфедерацията е под надпис " За правото на сдружаване и почтени заплати! ", оповестява БНР.

Президентът на синдиката Пламен Димитров съобщи, че синдикалистите упорстват за незабавно приемане на бюджета за 2023 година и че са нужни към 800 милиона лв. за нарастване на заплатите в бюджетната сфера, в това число възнагражденията в БНР и Българска национална телевизия:  " Смятаме, че чуваемостта е слаба към сегашния миг и желаеме от символно място в София единствено да покажем, че има напрежение и сила, която може да направи нещо по-сериозно за по-дълго време, започвайки от тук, в случай че не идващите дни, идващите седмици. Ако не видят решение хората, напрежението в цялата страна е много съществено. Не знам политиците, вглъбени в тези нежни диалози за някаква формула на ръководство, дали усещат това, само че желаеме да им покажем, че това е реалност ".

 

Снимка: Българска телеграфна агенция

Акцията на синдиката продължава с хепънинг в Борисовата градина, където специалисти дават съвещания на жителите по настояванията на КНСБ за почтени приходи, данъчни промени и здравословни условия на труд.

Инфо: БНР

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР